Успокойте нервите

Животът на всеки един от нас е низ от нерви и притеснения. Счетоводителите много добре разбираме това, затова всеки от нас, предполагам, се опитва да развие стратегия, чрез която да се успокоява. Разбира се, че има и много други изнервящи професии, но от личен опит мога да говоря главно за счетоводната. Нека вметна обаче, че една от най-досадните и изнервящи дейности най-вероятно е тази, при която сте ангажирани с хора…

Няма да изпадам в повече подробности. Днес искам да кажа няколко думи за това как да релаксирате след работа и да не позволявате напрежението да вземе връх в живота ви. Вярвам, че това, което съм на път да кажа, ще бъде от полза за много хора, не само за преките ми колеги.

surprised womanПърво, наспивайте се добре. Няма по-изнервен човек от недоспалия човек. Липсата на сън може да коства не само голяма част от нашите нерви, но и от нервите на хората около нас. Не за друго, а защото винаги имаме нужда “да си го излеем върху някого” дори той да не го заслужава. Така че наспивайте се, счетоводители и несчетоводители за доброто на вас и другите около вас.

Разсейвайте се с нещо интересно. Нищо не разсейва съзнанието от ежедневните проблеми по-добре от ангажирането с нещо увлекателно. Четете книга, редете пъзел, играйте скрабъл, гледайте филм и т.н. Просто накарайте мозъка си да мисли в друга насока.

Ускорете пулса. Нищо не тонизира тялото по-добре и не го кара да се чувства по-живо от една добра тренировка. Така че излизайте да тичате или просто да се разхождайте (когато времето навън е хубаво), ходете на планина, спортувайте и т.н. Има толкова много съвременни спортове, от които да изберете! Все ще си харесате някой от тях било то спортно катерене, фитнес, плуване или нещо друго, каквото ви е по-вкуса.

Хранете се здравословно. Не случайно хората са казали, че човек е това, с което се храни. Лошата храна може да доведе до лоша раздразнителност.

Лайка! Лайката е една от най-полезните билки по нашите географски ширини. Пийте такова билково чайче 1-2 пъти на ден и е ще усетите как спите по-спокойно и нервите ви се успокояват.

Това е от мен. Дано написаното ви е било от полза.

Google+ Comments