Учениците и банковата ни сметка

Как уменията на един счетоводител се отразяват на приготовленията за училище? Това ще е днешната тема за размисъл.

Имам една приятелка на име Ваня, чието дете току що стана първокласник. Ще ви споделя нейния случай, защото съм убедена, че не е единствената, изпадала в подобна ситуация.

Какво по-точно се случи?

students-saving-moneyДойде началото на септември и Ваня изведнъж осъзна, че по никакъв начин не е започнала приготовленията за своя бъдещ ученик. Нямаше раница, нямаше нови маратонки, тетрадки, училищни пособия и т.н. На Ваня изведнъж й се наложи да похарчи много пари наведнъж, защото беше изостанала с графика. Знаете ли какво й казах, когато разбрах за случилото се? Че трябва да си прави повече планове.

Ако имате малко дете, което скоро ще чуе училищния звънец, започнете да се приготвяте от рано. Има някои основни неща, които се купуват винаги и разходите по тях няма да ви избягат. Защо не ги направите по-рано, за да не се струпва всичко наведнъж. Така ще имате и повече време да огледате и да изберете правилно.Не е нужно седмицата преди 15-ти септември да се впуснете на на-скъпото. Преди няколко месеца не попаднахте ли на една хубава раница в промоция? Защо не я купихте?

Банковите ни сметки са нашите лични финанси, чиито дебити и кредити сами управляваме. Когато някой месец има прекалено много разходи, това води до дисбаланс. Избягвайте такива ситуации, аз съм се научила в течение на работата ми, но подобно умение е достижимо за всеки човек. Просто изисква предварително плануване и обмисляне на ситуацията, било на настъпила или не.

Google+ Comments