Тийм билдинг – connecting people

И днес продължавам с тайната си мисия да разчупя всеобщите представи, че хората на финансите, числата, изобщо на точните професии и науки са скучни и по-сухи от двуседмичен хляб. 🙂 За целта ще ви запозная с моята гледна точка относно тийм билдингите и фирмените тържества.

Защо, как и къде са нужни? Първо, подобен тип събития винаги сплотяват колектива, защото го поставят в неформална среда, където всичко може да бъде обсъдено: от турски сериали и американски екшъни, през глобалното затопляне, до коя е по-секси: Анджелина Джоли или Дженифър Анистън.

Нерядко, забързани в динамиката на работния ден, с някои от колегите не можем да обменим повече от “здравей” и “здрасти”. Парадоксалното е, че с тях прекарваме повече време на едно място/офис/сграда, отколкото със собственото си семейство.

Ето защо е хубаво да опознаеш човека, с когото делите едно бюро/стая/проект. 🙂 Освен че след това и работата ще спори, от чисто човешка гледна точка виждаш емоцията и душевността у колегата, не просто склонността му да бъде дразнещ перфекционист, вманиачен работохолик и т.н.

Не на последно място, от личен опит мога да споделя, че на всяко фирмено парти, от което съм била част досега, сме си изкарвали страхотно с колегите и това е бил идеалният момент, в който да ги опозная. 🙂

team_building_400

Google+ Comments