Следпразничен счетоводен баланс

Празниците се отразяват особено тежко както на храносмилането ни, така и на счетоводния ни баланс. Портмонето ни олеква значително, особено ако имаме голяма фамилия и много приятели, които трябва да зарадваме. Често се получава така, че получаваме повече пари накуп за празниците и се отпускаме. А след тях, се оказва, че сме похарчили повече отколкото е трябвало и оцеляването ни до следващата заплата е доста на косъм.

Сигурно вече е късно да ви давам съвети как да избегнете тази ситуация, но мога да пробвам с такива, които да ви помогнат да се справите с нея.

1. При ограничен бюджет започнете да си готвите повече у дома. Със сигурност ще ви излезе по-евтино.

2. Носете си домашно-приготвената храна за обяд на работа. По този начин ще спестите още едно плащане за хранене през деня.

3. Изберете най-евтиния възможен транспорт до работата ви. Дали това ще бъде автобус, метро или друг градски транспорт – вие си преценявате. Със сигурност личният ви автомобил или още повече такситата, са прекалено скъпи, за да можете да си ги позволите през този, ограничен от към парични средства, период.

4. Ограничете излизанията вечерно време. Знаем, че не е особено приятно, но със сигурност и вие знаете, че едно излизане петък или събота гълтат много пари. Особено ако са придружени с вечеря, няколко питиета и прибиране с такси. Все пак имахте две седмици, в които се видяхте с всички роднини и приятели, можете да изтраете малко и да си останете вкъщи. Приемете го като разнообразие.

Няма да усетите кога ще мине времето до следващата ви заплата и отново ще можете да се разполагате както си пожелаете.

Google+ Comments