Шоколадови вафли за следобедна закуска

Не знам доколко е полезно, но си имам изграден работен навик. Похапвам хрупкави шоколадови вафли със следобедното си кафе в офиса.

Ако работите като счетоводител или имате близък или приятел такъв, предполагам  знаете колко усърден е умственият труд и че концентрацията е голяма. В някои счетоводни кантари може да се работи на музика, но в нашата не е така. Тихо ни е, за да не се разсейваме. Все пак не всеки може да си върши работата в шумна обстановка.

53801950При всичката дейност, която извършваме, имаме нужда от дневни паузи. След като започнем работа в 9, първата ни голяма почивка е точно в 12 часа с продължителност около час. Това означава, че първата пауза за деня е само 3 часа след началото на работното време. Хапваме, пийваме и след това идва най-лошото. След обяд винаги има момент, в който сме отпуснати, добре заситени и ни се доспива. Най ни е трудно в часовете между 15 и 16. Именно тогава идва време за втората кратка почивка. Около 15 минути са достатъчни, за да изпиеш едно кафе. А аз винаги хапвам и една шоколадова вафла. Принципно не харесвам чистия шоколад. Но вафлата е друго нещо. Заради слоевете и кремът между тях, ми се струва, че този шоколадов десерт е доста по-хранителен. Една малка вафла Мура понякога ми се отразява доста добре. След това се ободрявам и продължавам работа до 18 часа.

Какъв е този странен ефект на вафлите? Дали всъщност не ми въздейства повече кафето?

Отговорът е, че въздействат и двете. Кофеинът наистина ободрява. А шоколадът повишава кръвната захар. Комбинацията е положителна за целия организъм. Има толкова много неща, които чакат вниманието ми следобедите, че е от значение да съм в максимална кондиция.

Сладкото и горчивото като цяло много си отиват. Ако не сте убедени, ще ви поставя забавна задача – опитайте да пиете кафе без захар, но да го комбинирате с вафла, покрита с млечен шоколад. Комбинацията е наистина енергизираща.

Google+ Comments