Почивни дни на хоризонта

През 2016 години ни очакват доста почивни дни, но и такива, които да отработваме.

Календарът сочи, предстоят големи възможности за почивка и отпуски през март, май и септември

Ето как стоят нещата.

day offПрез предстоящия месец март ще си стоим у дома от 3 до 6. Падат се четвъртък, петък, събота и неделя. Не бързайте да се радвате обаче, тъй като след кратката 3 дневна работна седмица предстои една 6-дневна, която ще започне от 7-ми март и ще приключи на 12-ти в събота. Възможностите за почивка обаче и тук са приемливи. Ако желаете да се оттеглите в някое тихо горско кътче или да прекарате няколко дни на спа, а защо не просто да попътувате към роднини, то тогава можете да почивате от 29 февруари до 4 март, при това никой няма да ви направи проблем.

Сладък ще е месец май. 2-ри, 6-ти, 23-ти и 24-ти ще са официлните дни, в които ще се почива. 2-ри се пада втори ден от Великден, който тази година ще отбележим на 1 май. Държавата прави голяма отстъпка за 23 май, покрай 24-ти. Но пък за това ще работим на дата 14. И все пак, ако все още се чудите как да си оползотворите своя 20 дневен годишен отпуска, синоптиците предвиждат топла пролет, а вие предвидете да се поотпуснете през първата и последната седмица на месеца.

През септември също ни очакват 4 официални неработни дни. Това са 5-ти и 6-ти септември и 22 и 23-ти. Ще отработваме на 10-ти и 17-ти. Добра идея е да си пуснете отпуска след 6-ти или пък през седмицата 19-23 септември.

Работата е важна, също както и почивката. Не забравяйте, че колкото и да сте полезни на работното си място, толкова ще сте полезни на организма си и като се отпуснете и оставите мозъка и тялото си да се отпусне и забавлява.

Google+ Comments