Почивка и дни за отработване

С наближаването на декември все повече от вас се замислят за празниците и почивните дни, нали? Няма лошо, а всъщност така и трябва. В крайна сметка защо работим толкова? За 20-те дни платен отпуск и регламентираните почивни дни, разбира се 🙂

С цел да ви зарадвам ще ви кажа, че по пет работни дни ни се падат около Коледа и още пет около Нова година. Според мен са напълно достатъчни да си почине всеки от нас, да не говорим и колко много стават, ако си пуснете и 29-и и 30-и декември като почивни при положение, че имате все още неизползван отпуск. Откъдето и да го гледаме, това са почти две неработни седмици, в които да събираме сили за работната 2015-а година.

December 2014 Calendar (Santa)Неприятната новина е, че ще ни се наложи да отработваме две съботи, за да си осигурим тази почивка, но все някак ще ги преживеем. Отработва се съответно 31 декември, който ще изтеглим на 13 декември 2014 г. А 2-и януари ще вземем като работен малко по-късно, на 24-и януари 2015 г.

Работните съботи не са приятни на никого, но пък от време на време са желателни и за предпочитане пред това да накъсваме почивката си вместо да й се отдадем напълно. И честито на печелившите, които ще се радват на дълга и заслужена почивка покрай празниците!

Google+ Comments