Онлайн банкирането – от иновация на бъдещето до част от ежедневието

Живеем в ерата на Интернет, а иновативните технологии са неделима част от ежедневието ни. Четем онлайн вестници, пазаруваме от онлайн магазини, а от няколко години насам използваме услугата онлайн банкиране. Точно този начин за извършване на банкови операции според мен е сред най-големите удобства във финансовата сфера, които сме получавали.

Нека сме честни, никой не обича досадното чакане на опашки в банките или безкрайно дългите консултациите с банкови служители. Накрая излиза, че за една услуга сме жертвали ценно време и нерви. С интернет банкирането нещата просто се случват с няколко клика.

Често пъти с мои познати сме обсъждали ползите от използването на новата банкова услуга. Разбира се, разделение в мненията има. Тези, които извършват онлайн банкиране са доволни, а другите са все още недоверчиви. За мен лично това е един много добър начин да управляваме парите си. По всяко време на денонощието можем да извършваме банкови преводи, да получаваме финансова информация или просто да направим справка на движенията по сметката ни.

За тези като мен, ползващи интернет банкирането, основните привилегии са:

Удобство Извършваме всички услуги 24/7 без значение къде се намираме, достатъчно е да разполагаме с телефон или компютър.
Спестяваме време и пари Както споменах по-горе, можем да си спестим загубата на време в чакане по опашки и да го използваме по-пълноценно. Може би ще останете изненадани, че повечето банки предлагат на клиентите си напълно безплатно онлайн банкиране, а таксите за платените услуги са значително по-ниски.
Пълна прозрачност на движението по сметката От най-големите предимства на услугата е, че можем да следим в реално време с каква наличност разполагаме, какви са постъпленията и разходите ни. Дори получаваме информация за датата и локация на извършената транзакция.
Сигурност Банките са се погрижили да не излагат на риск своите клиенти, затова следвайки указанията им, всичко ще бъде наред. За много хора онлайн банкирането е по-сигурно дори и от носенето на пари в брой.

Какво е вашето мнение по темата? Ползвате ли услугата?

Google+ Comments