Офис благотворителност

Идва най-прекрасното време от годината. Края на 2021 ни кара да направим равносметка. Тя може да е не само финансова, но и чисто човешка. Днес материала ще бъде именно в тази посока и ще се надявам да бъдете искрени пред себе си, за да се превърнете в по-добрата си версия.

Замисляли ли сте се, освен за себе си и за семейството си, дали сте направили нещо добро за някого? На продавача в магазина, на съседа, на непознатия човек по улицата? Може добродетелта да не се изразява материално, а да е жест, помощ или просто усмивка. А когато говорим за финанси, то как стоят нещата там?

Зная, че заделянето на допълнителни средства през тези бурни и непредвидими времена е трудно. Но въпреки това съм на мнение, че трябва да се опитваме. За да бъдем и в офиса си по-добри, с колегите решихме да направим касичка. В нея всеки пуска когато и колкото има. В края на годината я отваряме и броим натрупаната сума.

Тук трябва да благодарим и на нашите шефове, които поеха присърце инициативата за благотворителността и решиха да удвоят нашите усилия. Това се изразяваше и в удвояване на събраните пари. Така за една година, малко по малко, събрахме средства за закупуване на електрически уреди за Дом за настаняване на деца от семеен тип.

Реално погледнато на нас служителите офис благотворителността с пускане на няколко левчета месечно не ни костваше много. Даже не ги и усетихме. А сумата накрая беше доста голяма. Те затова и хората казват, че „капка по капка, вир се събира“ и че „съединението прави силата“.

Тъй като сме към края на годината, ви пиша този текст, за да се замислите и вие и да стартирате 2022 с малко по-добри мисли. И с помощ за другите. А каузата си – изберете вие.

Google+ Comments