Не се лишавайте от отпуска

Не малко хора го правят. Смятат, че работа е на първо място. Това е много добро мислене пред работодателя, но проектите така или иначе няма да свършат, а работа ще има непрекъснато. Макар някои дни да е по-малко, в други да се натрупва повече, мисленето, че ще я разпределите и ще балансирате през седмицата не е повод да се лишите от заслужен релакс.

photo_verybig_1304272От опит зная, а и лекари ще ви го кажат, че почивката е също толкова важна както и самата рабата. Няма да направите добро впечатление нито на шефа си, нито ще направите добра услуга на себе си, ако страдате от хронична умора. От една страна по някое време ще ви застигнат симптоми като лош сън, опънати нерви, лошо храносмилане, а на някои стресът предизвиква косопад.

Лошите резултати и по-бавното вършене на служебните задължения са също сигурен признак, че спешно ви трябва почивка. След като си мислете да разпределяте работата си това означава, че не можете да вършите в рамките на зададения проект, а се нуждаете от допълнително време.

И накрая ще отбележа, че все пак отпуската си е дадена по закон, което веднага трябва да ви напомни, че тя е умишлено предвидена, съобразена с нуждите на човешкия организъм. Така че… геройства в офиса никому не са нужни. Пуснете си няколко дни, отидете на прекрасно ново място и релаксирайте на макс. После ще видите колко по-добре ще се чувствате и колко по-бързо ще отмятате сметките и как очите вече няма да ви болят след целодневно взиране в Ажура. 🙂

Google+ Comments