На какво ни учи Ричард Брансън?

Ричард Брансън несъмнено е икона за бизнес успех в световен мащаб. Той е от онези хора, които списанията не пропускат да дадат за пример. Наскоро гледах няколко негови интервюта, от които веднага се забелязва, че мирогледът му е широк. Имал е възможност да пътува и да съчетае наученото по най-добрия възможен начин. Той е в постоянно търсене на иновации, нови предизвикателства, а и не се страхува да поема рискове. За Брансън бизнесът е нещо повече от това да изкарва много пари, неговата идеална мисия е хората да са доволни, да ги улеснява по някакъв начин и да им дава това, което заслужават.

Към всяко начинание Ричард Брансън подхожда с положителна нагласа, дори с усмивка, което е нехарактерно за днешните бизнесмени. Той просто е един приятен за общуване човек, пълен с научени житейски уроци. Служителите си нарича “колеги”, което е показателно защо има толкова успешен бизнес. В него няма и капка надменност, а по-скоро някаква вековна мъдрост. Брансън не е от страхливите – казва, че поемането на рискове е част от успеха.

gala-brasnons_2548917bСред бизнесите му, обединени във Virgin Group, са звукозаписна и авиокомпания. Към тях се присъединява и проекта Virgin Galactic, предназначен за полети в Космоса на хора, които не са професионални космонавти. По този повод Ричард Брансън казва, че човек не трябва да се отказва от мечтите си. Решил е да го направи и го прави. Един ден може би благодарение на Брансън обикновеният човек ще ходи на екскурзия в Космоса.

С тази позитивна нотка избирам да завърша днешната статия. Възхищавам се на хора, които не се страхуват да променят света, съзнавайки каква голяма отговорност е това.

Google+ Comments