Музика за концентрация…

… е това, от което всички се нуждаем. Обикновено в офисите винаги звучи някакъв фон – тихо радио или колежката до вас си е надула слушалите така, че чак последната на бюрото ги чува.

За някого обаче радиото може да бъде много разсейващ фактор, заради рекламите, често сменящите се стилове и програмните шапки. Слушалките и изборът на свой плейлист е добро решение, ако в офиса постоянно влизат и излизат  клиенти или на колегата до вас му се налага постоянно да вдига телефона.

Което от двете да е да уцелите точната музика за концентрация и работа никак не е лесно. Дали ще звучи за цялата кантора или ще го чувате само вие, целта е една и съща – да повишите работоспособността си. Особено сега, когато лятото предразполага към повече разконцентриране).

Препоръчаха ми музика, която подпомага мисловната дейност и е отличен фон за дневните задължения. Това е комбинация от изохонични тонове, които стимулират определени центрове в мозъка за по-добри резултати. Звуците, които чувате ви изолират от околната среда, успокояват съзнанието и не ангажират ума ви по никакъв начин. Преливането от един тон в друг става изключително плавно. Само си пуснете този трак и без да сте се усетили ще сте свършили работата си в нов ритъм. Ще са изминали 30 минути от работното ви време, а вие ще сте ги почувствали само като 5.

 

Google+ Comments