Куриоз: Цветан Василев отпускал несъбираеми кредити?

Заглавието ми е малко жълто, но това, за което ще пиша, смятам че си е заслужило анотацията 🙂

Става въпрос за далаверите, около Корпоративна Търговска Банка и шефът й – Цветан Василев, които тепърва започнаха да излизат наяве. Тук, както можете да си представите, не говорим за стотици хиляди левове, а в мащаб на банка – за стотици милиони, раздадени по свързани с банкера фирми, които каквото и да правят, няма как да ги върнат, защото нямат нужната стойност в имущество. Засега не е ясно инвестирали ли са ги в нещо и в какво, или просто са били раздадени по една дълга верига, която е трябвало да си затвори очите… Corporate_bank_001

Ако анализите, които чета по медиите са верни (информацията е от там), говорим за измамна схема в мащаби, които държавицата ни едва ли е виждала. Фирмите, получатели на кредитите, по документи нямат дейност, нямат служители, нямат дори качени в интернет годишни отчети, както е задължително по закон. Как са им отпуснати такива суми и нещата са минали документално, един Василев си знае.

Какво ще става от тук нататък? Съдилища, връщане на парите, разнищване до основи на случилото се? Или за пореден път нещата ще останат разкрити само в медиите? Всъщност, не това са най-важните въпроси в момента. Аз имам приятел, който е ползвал точно КТБ за фирмената си дейност, и съм силно притеснена за него. Повярвайте, една такава афера може да завлече със себе си много хора, а и бизнеси, които са били напълно коректни във всяко отношение. Надявам се, че покрай сухото няма да изгори и мокрото. И че все пак този път наказани ще има.

Google+ Comments