Комфортна работа

Знаете ли, че открих нов работен термин. От английски comfort work, той се превежда като комфортна работа. Какво означава и дали е полезна?

Комфортната работа е тази, която знаеш, че ще свършиш и не ти създава затруднения. Правиш я спокойно, но въпреки това влагаш усилия и мисъл. За някои това може би е монотонна и еднообразна работа, която може да доведе да скука. За други пък е просто добър начин да изолират стреса в живота си.

Донякъде мисля, че е добре в ежедневието да има comfy work, защото балансира действията. В същото време обаче съм на мнение, че и предизвикателства не бива да липсват, защото именно те карат да разчупиш мисленето си. Така че може би някъде по средата е златното сечение.

Някъде бях чел, че именно комфортната работа те вкарва в зоната на комфорт. Проучването отново беше противоречиво, тъй като едното виждане я представя като усещане за сигурност, приемственост и подкрепа, което увеличава себе оценката и самочувствието. Другата позиция, както може да се досетите, е, че това съсипва психиката и ни кара да бъдем още по-затворени във вътрешния ни ограничен свят.

Комфортната работа е несъмнено част от работното ни ревю. Тя трябва да присъства. Ако изобщо не я срещате в дните си, то значи нещо не е наред. Но и не прекалявайте с нея, защото е като нож с две остриета – кара те да си непредпазливо предвидим.

Google+ Comments