Какво бизнесите да научат от инфлуенсърите

Инфлуенсър – несъмнено това е думата на десетилетието. Някои я свързват с доходоносен бизнес, а за други е синоним на влияние в социалните мрежи. Моето мнение за тях е някъде по средата. И въпреки че не мога да ги приема за меродавна единица за изграждане бизнеса, то смятам, че има какво да се научи от тях. Затова извадих кратка сентенция със съвети от тях.

Нещото, към което инфлуенсърите насочват вниманието на аудиториите си, е детайлът. Използвайки платформи за снимки и видеа, те показват любопитни места от ресторанти, надписи от кутии, продукти с внимание към клиента през призмата на възприятието ми. По този начин се акцентира не само върху продукта, но и върху творчеството и отношението, което създателят е вложил.

Съгласете се, че в свят, в който стига да има достатъчно пари, си презадоволен, е от значение да се покаже индивидуалността чрез емоцията на клиента. Това означава, че бизнесите трябва да инвестират в креативността си. Също и че трябва да одухотворяват дейността си. Важно е да има присъствие онлайн и постоянно да се комуникира с последователите.

За тази цел може да използвате вече създадените социални платформи или да си направите своя. Това най-често означава да изградите сайт. С положението в момента цените са се покачили, но въпреки това може да експериментирате срещу 5 лева на месец. Как – като използвате сайт билдър с готови шаблони.

От инфлуенсърите научихме, че хората искат да чуват мнението на другите хора за опита им с даден бизнес. Това означава, че всеки клиент трябва да се третира подходящо. Също и че трябва да се изградят партньорски взаимоотношения с редовни клиенти. Това обаче не става с бизнес предложение, а със силата на доброто обслужване и индивидуалното отношение.

Не е важно бизнесът да е бутиков, а да го изградиш и представиш като такъв. Също и не влагайте пари в инфлуенсъри, които само ще покажат продукта ви. Намерете такива, които ще повярват в него и ще спомогнат последователите им да се превърнат в посланици на дейността ви.

Google+ Comments