Изборът на счетоводител е важен

Не е лесно да поверите парите и документацията си на някой непознат човек. Ето защо е много важно да изберете счетоводителя си прецизно и с усърдие.

Счетоводителите на които ще се доверите ще отговарят за финансите ви и за най-важните ви документи. Ето защо те трябва да са добри професионалисти, така че да можете да им имате доверие. Разбира се хората често ставаме прекалено мнителни за някои неща, но е факт, че това е работата на тези хора и повечето от тях си я вършат съвестно. Разбира се е твърде изкушаващо (за някои хора) когато става въпрос пари. Друг е въпроса, че много хора въобще си нямат представа какво представлява тази професия и търсят човек, който само да намери вратички в закона, за да им опрости данъци.

Историята помни множество случаи, в световен мащаб, в които счетоводителите са прекрачвали границата на добрата работна етика и са изпълнявали различен тип злоупотреби за лична или фирмена изгода.

Един такъв пример е огромният счетоводен скандал който се разрази през 2011-а година с гиганта Олимпус. Тогава стана ясно, че компанията е направила множество злоупотреби, възлизащи на 1,7 милиарда долара. Бившият изпълнителен директор на компанията открил съмнителни плащания, които са се осъществявали в продължение на цели десет години. Това едва не води до фалита на компанията, но за щастие на нейните акционери, това не се случва.

Ето защо изборът на счетоводител е важен.

Google+ Comments