И счетоводителите сме хора

Днешната тема е нещо като своеобразна защита на всички счетоводители, финансисти, икономисти, изобщо хора на цифрите и анализите, ставали жертва на клишетата и обвиненията, че цитираните професии са скучни, досадни, сиви, както и служителите, ангажрани в тези сфери. Като цяло в България хората много обичат да лепват етикети, така им е по-комфортно сякаш.

За мен лично няма значение дали насреща стои банкер, продавач, куриер, маркетолог, чистач и пр. Има толкова дълбоки и природно интелигентни хора, чиито хумор и интелект блика, независимо с какво се занимават. Така например денят ми винаги започва усмихнато, когато служителка на фирма “Чистота” от ромски произход всяка сутрин ме поздравява с “Добро утро, красавице! Късмет и любов днес!” Няма толкова истински и сърдечни думи, изречени толкова чисто!

чувство_за_хумор

Малко се отплеснах от темата. Та, противно на всеобщите схващания, и счетоводителите сме хора, че даже и чувство за хумор си имаме. 🙂 В наша защита ще кажа, че миналото лято бях на море с колеги, с които си изкарах незабравимо! Пообиколихме няколко партита на открито на Cacao Beach, където една групичка италианци бе толкова впечатлена от заразяващото ни добро настроение, че започна да ни снима, след което се и присъединиха към нашата компания, споделяйки, че ако всички българи са като нас, направо идвали тук да живеят.

Е, след като разбраха, че се занимаваме със счетоводство, и те възкликнаха: “Ама как! Вие сте скучни!” Май не е до Блгария, а до цялата вселена. 🙂

Google+ Comments