Големите финансови играчи

Финансовият свят е един от най-важните сектори в световната икономика и има много хора, които са големи играчи в него. Именно те определят и съдбата на масовото население като нас. Ето няколко примера за най-влиятелните финансово хора в световен мащаб, които може да ви вдъхновят и да обогатят общата ви култура.

Уорън Бъфет – познат като “Оракулът на Омаха”. Той е един от най-богатите хора в света и е известен със своята способност да прави успешни пророчества на пазарните тенденции. Именно оттам идва и прякорът му. Освен с финанси, Бъфет е филантроп, дал милиарди долари за благотворителност.

Джейми Даймън – председател и изпълнителен директор на JPMorgan Chase & Co, една от най-големите банки в света. Даймън е известен със своята способност да управлява банката по ефективен начин чрез усет за успешни инвестиции и е истински новатор.

Лари Финк – основател и изпълнителен директор на BlackRock, най-голямата инвестиционна компания на земята. Финк е известен като един от най-влиятелните хора в света на финансите. Бил е класиран на първо място в списъка на Fortune на “50-те най-влиятелни бизнес лидери в света”. Голямо признание!

Джеймс Горман – председател и изпълнителен директор на Morgan Stanley, една от водещите инвестиционни банки в света. Горман печели своята слава със способността си да променя в движение стратегията на компанията и така да я направи по-устойчива към пазарните условия. Това е много смело решение и малцина се осмеляват да поемат този риск.

Джордж Сорос – познат като инвеститор и филантроп, основател на Soros Fund Management. Сорос е известен с качествата си да предвижда пазарните тенденции и да прави успешни инвестиции.

Google+ Comments