Фигурата на данъчния

С наближаването на 16-и ноември, професионалния празник на данъчния служител, няма как да пропусна да ги поздравя. Те все пак са като трън в очите на всеки счетоводител. Всъщност сме си дружки, разбираме се с половин поглед – аз правя намръщена физиономия при вида им, те лукава тип самодоволно потриване на ръце и се захващаме за работа.  Всичко в кръга на шегата, разбира се.

Фигурата на данъчния – страшилище за всяка една компания. Особено за такива, които не плащат пълния размер на данъците си. Чувала съм, че по света, но не и у нас, имало осъдени хора за укриване на данъци. Не съм го видяла с очите си, така че не го твърдя със сигурност. 😉 Навярно са само слухове, а ние счетоводителите боравим с факти – черно на бяло.

Nemo-Dory-A-Shark-PhotosДокъде бяхме стигнали. А да… Та за собствениците на бизнес данъчният е придобил образа на акула, която често ги посещава в кошмарите им. Сигурно е неприятно. А на вид данъчните са толкова мили хорица, които едва ли ти мислят злото. Защо ли всички гледат толкова негативно на тях? И те душа носят, там някъде в дълбоките дълбини, но докато тя се покатери, те вече са си свършили работата. Какво да правим, рисковете на професията. Все пак всеки данъчен трябва да влиза с стереотипа си на корав човек – комбинация между Супермен и скала. На държавата са й нужни такива смели Супермени, които с бодра крачка устояват на ударите на съпротивата. Чак сега разбирам защо имиджът им трябва да е солиден пред обществото.

Честит да ви е празникът и без лоши чувства!

Google+ Comments