Човекът с гавно “ч”

Честно казано има един човек, на когото страшно много се възхищавам. Не си мислете, че е някой философ, мислител или изобретател. За мен той е героят на 21 век. Той е на първо място Човек.

Израстанала съм с филми като “Скорост” и всичките му продължения. Естествено, като малко момиче бях влюбена в Киану Рийвс, то кой ли не беше? Разбира се, вече съм голямо момиче и гледам нещата от друг ъгъл. Все още харесвам Киану Рийвс, но не по този начин, а като личност. Според мен той е доказал, че доброто съществува и славата и парите не могат да те променят, ако ти не им позволиш. Въпреки изключително тежкия си живот, днес този човек помага на хората и по никакъв начин не търси да е център на внимание. Няма лъскави коли, не обикаля ресторантите със силиконови барбита. Дори се вози в обществения транспорт. Изключитлно земен и мъдър човек. Много ми харесва едно негово изказване, относно времената, в които живеем. Той не може да приеме да стане част от общество, в което жените се обличат с оскъдни дрехи, одобрени от съпрузите им. В общество, в което думата на някого не струва нищо, а жените и мъжете не искат да създават деца и семейства. В свят, в които хората са лицемери, а тези с малко повече възможности карат останалите да се чувстват като нищежества. Той отрича обществото, което смята скромността за недостатък, а любовта е мит, заменена с търсенето на подходящ партньор. Той не е от хората, които се къпят в лукса на известността, използва своите средства като подпомага множество фондации.

За мен той е героят на Новото време, дано повече хора се поучат от неговия пример, все пак не напразно хората са казали: “Скромността краси човека”.

Google+ Comments