банкова сметка онлайн

Необходима ли е банкова сметка за тегленето на бърз кредит онлайн?

В днешно време кандидатстването за кредит е по-бързо и лесно от всякога. Това се дължи отчасти на развитието на електронните услуги и възможността за усвояване на заем през интернет. Тук възниква въпросът „Трябва ли ни банкова сметка, за да може да се извърши процесът?“. В следващата статия ще проучим как стоят нещата и какви са другите опции.

Има ли смисъл да откривате сметка за обслужване на кредит?

Да започнем оттам дали има смисъл от откриването на банкова сметка за теглене на кредит. Обикновено при заявка за бърз кредит онлайн трябва да посочите начин на получаване на средствата. Цялостната идея на кандидатстването през интернет е да избегнете посещение на офис за подписване на документите, което осигурява повече гъвкавост и удобство. Точно заради това е необходимо да предоставите банковата си сметка, ако разполагате с такава. Но това, разбира се, не е единственият вариант.

Ако например кандидатствате за бърз кредит онлайн от vivus.bg, тогава имате възможност да получите средствата по още един начин – на каса на EasyPay. Те биват наредени веднага, след като вашият заем е бил одобрен. След това трябва да посетите най-близката каса в удобно за вас време и да си получите парите срещу предоставяне на лична карта. В този случай трябва да се съобразите с работното време на EasyPay.

Що се отнася до получаване на сумата по банков път има друга особеност. Препоръчително е да притежавате сметка в една от банките, с които кредиторът работи. Това ще ви гарантира скоростно усвояване на заема. Можете да се сдобиете с парите от 15 минути до два часа. Как да постъпите, в случай че вашата сметка е обслужвана от различна банка? Няма основание за притеснение. Средствата ще бъдат прехвърлени без проблем, но е възможно да има забавяне в превода с няколко часа. Ако парите ви трябват спешно, всяка секунда е от значение, затова помислете добре кой от двата метода да предпочетете.

дама проверява акаунт онлайн на банковата си сметка

Какви са ползите от откриването на специална сметка за обслужване на кредит?

Първото и най-важно предимство на създаването на банкова сметка конкретно за изплащане на кредит е по-доброто управление на финансите. Бързият 24-часов достъп до вашия акаунт ви позволява да преглеждате плащанията и да следите всяка транзакция по дата и час. Това ви осигурява по-голяма прозрачност при управление на заема.

Друг важен аспект е възможността за насрочване на автоматизирани плащания, за да не се налага да помните падежни дати и да сте спокойни, че преводите се извършват навреме. Както знаете, забавеното погасяване на задълженията може да има неблагоприятни последствия за вашето ЦКР, което да намали доверието във вас като платец не само от страна на настоящия кредитор, но и на всички потенциални такива.

Имайте предвид, че понякога самата фирма за бързи заеми може да изиска от вас да имате банкова сметка. Затова ви съветваме да се запознаете с общите им условия, преди да попълните заявлението си за кредит. Така ще избегнете неприятни изненади. Можете да ги намерите на сайта на кредитора. Обикновено са поставени на видимо място, за да можете лесно да ги откриете.

Какви са алтернативите?

Ако вече имате сметка, не е нужно да си правите нова специално за обслужването на бързия кредит онлайн. Бихте могли да използвате вече съществуващата сметка и да си спестите ходене до банката. Още по-добре би било, ако вече имате интернет банкиране, откъдето ще можете да проследявате всички транзакции, без да се налага да плащате такси. Така всичките ви финанси ще са на едно място и няма да се стигне до объркване.

В заключение ще кажем, че не е задължително да имате банкова сметка за получаване на бърз кредит онлайн, но това зависи преди всичко от фирмата, на която се спрете. Затова ако държите да получите средствата в офис или на каса на EasyPay, потърсете кредитор, който предлага тази опция.

Google+ Comments