В кои сфери да подобрим уменията си?

Работата е мястото, на което прекарваме най-много време от деня си. Въпреки че понякога казваме, че не е от значение, то тя си е половината ни живот. Затова са и всички тез курсове, които насърчават работата да се бъде хоби или пък обратното. Дори и тази максима да се превърне във вярна за печелене на средства и за удоволствие, според мен е необходимо и постоянно надграждане.

Затова този текст в блога обединих сферите и уменията, които се търсят все повече от работодателите. А заедно с това помагат не само на работния процес, но и на личностното израстване. Вие може да продължите с рисърча и да намерите добри курсове, които ще помогнат.

Взимане на решения и решаване на проблеми. Не, това не е просто фраза, а реално изискване от страна на работодателите. Много често обаче, за да бъдеш адекватен в професията си, трябва да имаш и богат житейски опит. Точно с това помагат курсовете по вземане на решения и справяне с различни изпитания. И както написах и по-горе, това е опитност, необходима и в личен план.

Следващите умения, които трябва да подобрим, са меките. Както знаете, твърдите се научават още в училище, в университета и са свързани с програмите, дигиталните познания и боравенето с чужди езици. За управлението на времето, справяне със стреса, комуникация с останалите вече говорим за меки умения. Те са толкова важни извън работа, колкото и в нея. А и се приемат като умения за осъзнатост и щастие.

Накрая завършвам с нещо иновативно – Machine Learning. За някои от вас това може да е непозната тема. Тъй като процесът на включване на изкуствен интелект в работата ни е неминуем и ще се случи в следващото десетилетие, то се появяват вече и курсове в тази насока. Те помагат за получаването на нови модели, за работа с данни и въвеждане на данни.

Google+ Comments